(000) 000 0000 support@helpjuice.com

Miten voimme auttaa?


    Valitettavasti emme löytäneet ohjeita hakemastasi aiheesta.

    Ota yhteyttä tuki@phorest.fi ja niin olemme mahdollisimman pian yhteydessä sinuun.

    Maksun korjaaminen/kumoaminen

    Jos maksu on esimerkiksi lyöty väärälle maksutavalle tai siihen on tullut jokin muu virhe joka täytyy korjata, onnistuu se kassan kautta.  

    Hallinta -> Kassa

    Klikkaa kaksi kertaa maksutapahtumasta, jota haluat muokata. Tämä vie sinut takaisin kyseisen kassatapahtuman kassanäkymään. Voit tehdä nyt tarvittavat korjaukset kuten, maksutavan vaihdon. Kun olet tehnyt muutokset, paina uudelleen Maksa, jotta tehdyt muutokset tallentuvat. Maksutapahtuma ei tallennu tuplana, Maksa painikkeen painaminen tallentaa tehdyt muutokset.


    Toinen tapa korjata maksu: 

    Mene Kassaan ja klikkaa maksutapahtumaa vain kerran ja sen jälkeen paina alareunassa olevaa Kumoa painiketta. Tämä kumoaa maksun, joten voit tehdä maksun nyt kokonaan uudestaan. Jos kyseessä oli ajanvarauksen maksu, ajanvaraus näkyy nyt maksamattomana ajanvarauskalenterissa ja voit maksaa sen sieltä uudestaan. Muistathan lisätä myös tuotteet, jos asiakas osti niitä.

     

    Jos sinun tarvitsee korjata kassatapahtuman päivämäärää tai kelloaikaa, Kassasta löytyy alareunasta Muuta pvm/aika painike. 

    Valitse ensin maksu, jonka ajankohdan haluat muuttaa ja klikkaa sen jälkeen tuota painiketta. Kuitti painikkeesta saat tulostettua kuittikopion.

    Oliko tämä ohje hyödyllinen?