(000) 000 0000 support@helpjuice.com

Miten voimme auttaa?


    Valitettavasti emme löytäneet ohjeita hakemastasi aiheesta.

    Ota yhteyttä tuki@phorest.fi ja niin olemme mahdollisimman pian yhteydessä sinuun.

    Lahjakorttien alvin maksaminen lahjakorttia myytäessä

    Lahjakorttien alv menee järjestelmässä oletuksena niin että se maksetaan kun lahjakortti käytetään. Mikäli teillä kuitenkin on vain yksi alv-kanta palveluissa ja tuotteissa, joihin lahjakortteja voi käyttää, voidaan muuttaa asetus niin että lahjakorttien alv maksetaan jo lahjakorttia myytäessä. Ota yhteyttä tukeen ottaaksesi tämän asetuksen käyttöön.

    HUOM! Tätä varten laitetaan järjestelmässä päälle "Strict POS" asetus. Katso sivun lopusta kuinka se vaikuttaa päiväraportin tekoon ja kassatapahtumien korjaukseen:


    Kuinka lahjakorttien alvit näkyvät kokonaismyyntiraportissa:


    Kun myyt lahjakortin, siitä maksettava alv näkyy myytyjen lahjakorttien kohdalla


    Kun lahjakortti käytetään palveluihin/tuotteisiin, näkyy siitä laskettu alv käytettyjen lahjakorttien kohdalla. Tämä vähennetään maksettavista alveista.


    ALV erittelyssä kohdassa Voucher VAT näkyy myytyjen lahjakorttien arvonlisäveron kokonaissumma. Less Vouchers Redeemed VAT kohdassa näkyy käytettyjen lahjakorttien alvien kokonaissumma miinusmerkkisenä.



    Mikäli järjestelmä on niin että alv maksetaan aina lahjakorttia myytäessä, on teillä järjestelmässä päällä niin sanottu Strict POS asetus eli tiukempi kassajärjestelmä. Tällä on muutamia vaikutuksia kassatapahtumien korjaukseen ja päiväraporttien käyttöön:


    Kassatapahtuman mitätöinti

    Jos järjestelmään on lyöty virheellinen maksu (väärä palvelu/tuote tai summa) ei kassatapahtumaa voi muokata vaan se tulee mitätöidä ja sen jälkeen voi laittaa oikean maksun uudestaan.


    Mitätöidäksesi kassatapahtuman mene Hallinta - Kassa, klikkaa kerran mitätöitävää kassatapahtumaa ja paina Mitätöi painiketta ruudun alareunassa. Kirjoita mitätöinnin syy ja paina OK.



    Sen jälkeen kassatapahtuma on mitätöity.


    Päiväraportti

    Päiväraportista on hyvä tietää että päiväraportti ja kassan lasku tulee tehdä aina päivän päätteeksi. Jos sitä ei tee itse, järjestelmä tekee päiväraportin automaattisesti keskiyöllä. Tehtyä päiväraporttia ei voi enää itse muokata jälkikäteen.

    Oliko tämä ohje hyödyllinen?